Ferratum koroton laina kokemuksia – kannattaako ottaa vai ei?

ferratum koroton laina kokemuksiaMillainen on Ferratumin koroton laina?

Kokemuksia ja vinkkejä siitä, ja Ferratumin muista lainatuotteista voit lukea tästä artikkelista!

Kuten saatat tietää – ja kuten tämän sivuston osoite antaa ymmärtää – tällaiset korottomat ensilainat ovat valtaamassa lainamarkkinoita.

..näissä ei toki ole kyse hyväntekeväisyydestä vaan niillä pyritään houkuttelemaan palvelulle uusia, pitkäaikaisia asiakkaita.

Mutta, kannattaako Ferratumia siis käyttää? Tässä arviomme + lopussa vielä suositukset miten edetä.

Onko Ferratum luotettava?

Ferratum.fi palvelua pyörittää Ferratum Finland Oy, joka on osa isompaa, jo yli 20 maata kattavaa Ferratum Oyj:tä. Yhtiö on perustettu Suomessa vuonna 2005 ja tänä päivänä se on palvellut jo yli miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa.

Eli kyseessä on yksi parhaita ja tunnetuimpia rahoitusyhtiöitä Suomessa.

Pikavippi- ja kulutusluottoala on ollut hieman kyseenalaisessa maineessa viime vuosina, mutta Ferratum vaikuttaa olevan se vastuullisempi lainaaja.

Asiakaspalvelu on auki 24/7. Kyllä, viikon jokaisena päivänä kellon ympäri:

ferratum koroton laina asiakaspalvelu
Kuvakaappaus Ferratum.fi:stä

Oletko joskus tilanteessa, jossa yöllä ei meinaa tulla uni silmään, kun jokin asia stressaa?

Yleensä tähän auttaa se, että nouset vaikkapa syömään banaanin (erittää melatoniinia) ja kirjoittamaan paperille ylös ranskalaisin viivoin seuraavan päivän asialistan (jos tuleva päivä stressaa). Jotta tämä artikkeli ei aivan karkaa aiheestaan, idea on se, että jos raha-asiat huolettavat ja Ferratumin laina uhkaa jäädä maksamatta, voit soittaa vaikka keskellä yötä heidän asiakaspalveluun ja puhua lainan uudelleenjärjestelystä. Kun saat raha-asiat hoitoon, stressi vähenee ja uni (ja elämä) taas maistuu.

 

Ferratumin koroton laina toimii näin (1 – 2000 €)

Ferratum muutti omaa ”Ferratum koroton” -tuotettaan hieman tässä vuoden 2018 alussa. Enää Ferratumin koroton pikavippi ei ole olemassa, vaan ilmainen laina on nykyään integroituna heidän Joustava-luottoon.

Se toimii näin:

Avaat 2000 € luottorajalla olevan joustoluoton Ferratumiin, jolloin ensimmäinen nosto on täysin ilmainen. Eli et joudu maksamaan nostokulua etkä korkoa, kunhan maksat sen takaisin 30 päivän sisällä!

ferratum joustava luotto kokemuksia

Asiakkaaksi ryhtyminen ja ensilainan otto eivät velvoita sinua toiseen (tai useampaan) lainan nostoon tulevaisuudessa. Jos päädyt nostamaan uuden lainan, niistä hieman alempana lisää tiivistelmä!

Hae Ferratum koroton laina tästä!

 

Vaatimukset lainan hakijalta:

Lainan hakeminen on helppoa – olit sitten älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella siinä ruudun toisella puolen liikkeellä.

Sinun pitää lainanhakijana vain täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Ikää vähintään 21 vuotta
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Verkkopankkitunnukset
 • Niin sanotusti puhtaat luottotiedot

Jos haet lainaa kello 7-23 välisenä aikana, saat lainapäätöksen yleensä jopa muutamassa minuutissa ja mikäli se on myönteinen, saat rahat tilillesi samantien!

Jos uskot täyttäväsi vaatimukset ja haluat rahaa nyt heti, tee hakemus tästä!

 

Ensilainan jälkeen – tämän hintainen on Joustava-luotto:

Kun lukee Ferratum kokemuksia netin keskustelupalstoilta (lähinnä Suomi24), siellä puhutaan paljon Ferratumin isoista koroista. Tottahan se on, että tällaisen joustoluottotilin käyttäminen on melko hintavaa. Moni on ottanut lainan tietämättä sen kokonaiskustannuksia vaan alkanut vain maksamaan kuukausieriä. Jossain vaiheessa he ovat tarkistaneet paljonko lainaa on ollut vielä jäljellä ja ovat vasta siinä vaiheessa yllättyneet lainan kustannuksista. Eli kannattaa aina lainata harkiten netin kulutusluottopalveluista.

Tämä Ferratum Joustava-luotto ei sovellu mielestäni pitkäaikaiseen lainaamiseen vaan on lähinnä lyhytaikaiseen lainaamiseen kun silloin tällöin tarvitset rahaa esimerkiksi kuukaudeksi tai kahdeksi.

Joustoluottotilistä menee seuraavanlaiset kulut ja korot (ensilainan jälkeen):

 • Nostokulu 7,5 % nostettavasta summasta
 • Max. todellinen vuosikorko 163,70 %

Esimerkki: 2000 € laina maksettuna takaisin 12 kk aikana: arvioitu lainan kokonaiskustannus (tasaerillä maksaessa) 3253,60€.

Jos etsit pitkäaikaisempaa lainaa, kannattaa tutustua myös Ferratumin Plus- ja Prime-lainoihin. Tässä tiivistetysti mistä niissä on kyse:

Plus-laina:

 • Lainan määrä: 2050-5000 €
 • Takaisinmaksuaika: 12, 24 tai 36 kk
 • Ikäraja 25

Prime-laina:

 • Lainan määrä: 3000 – 20 000 €
 • Takaisinmaksuaika: 1 – 10 vuotta
 • Ikäraja 25

 

Yhteenveto + suositukset mitä tehdä:

Ferratum on yksi suosituimpia palveluja ottaa pikalainaa netissä. Ja kun artikkelin ja sivuston aiheena ovat nämä ilmaiset ensilainat, on heidän palvelunsa yksi parhaita vaihtoehtoja ottaa ensimmäinen laina ilman kuluja ja korkoja – ja jos homma toimii ja olet asiakkuuteen tyytyväinen, on sieltä helppo ottaa sitten uuttakin lainaa MIKÄLI tulee tarvetta rahalle.

Mutta mikäli lainantarpeesi on enemmänkin kertaluontoinen ja tarvitset pitkäaikaista lainaa, silloin kannattaa tutustua Ferratumin Plus- ja Prime-lainoihin. Näissä et pääse hyötymään korottomasta lainasta, mutta niissä on varsin kohtuulliset korot ja niissä takaisinmaksuaika on jopa useita vuosia.

Hae:

Joko sinulla on Ferratumin korottomasta lainasta kokemuksia? Kommentoi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *